website statistics
Opensoaring.com

aerokurier Online Contest
OLC-I | Skupno OLC-I
OLC-SI | Skupno OLC-SI

Ostale povezave


Če hočeš videti, moraš gledati s srcem (A.S.E. Mali princ)
(OPENSOARING, 7. julija 2016, besedilo Peter Podlunšek Racing, foto in video Jože Glažar/Peter Podlunšek Racing)To ni novica o nori akciji, stotinkah ali prilagoditvah na letalu. Tokrat ne. To je, za spremembo, brezčasna motivacijska zgodba o neverjetni življenjski poti, ki se piše, ne ozirajoč se na telesne omejitve. Miha Srebrnjak ne vidi z očmi, a kljub temu vidi več, globlje in dlje. Vidi svoje cilje in si postavlja zahtevne izzive za močno voljo in še močnejše srce.»Nič me ne boli, to je pomembno. Kar pa zadeva vse ostalo, se bom že znašel. Hodim okrog, delam vse, okušam in vonjam svet ter ga čutim na svoji koži. Bi si lahko želel kaj več? Mogoče mi bodo v prihodnosti znali povrniti vid, a o tem zdaj ne razmišljam. Nimam časa! Do tiste operacije v prihodnosti, ki jo je nemogoče napovedati, bom živel tako, kot da imam odličen par oči: na polno in brez strahu,« pravi Miha, devetnajstletni mladenič, ki živi povsem normalno življenje, ob pomoči psa vodnika in neusahljivega vira pozitivne energije.Peljati med oblake “slepega potnika" je bila za pilota Petra Podlunška prva tovrstna izkušnja. Ker je za orientacijo v 3D prostoru bistvenega pomena vid, je Petra skrbelo, kako bo Miho sploh pripravil na let. Peter, pilot iz skupine »master« svetovnega prvenstva Red Bull Air Race, si je vzel čas in Miho v hangarju z rokami in besedo popeljal skozi vse faze leta. »Vse, kar si želim, je, da bi bila tvoja izkušnja prijetna,« je rekel Mihi, ki je pozorno poslušal navodila in se v kombinezon nato spravil skoraj brez pomoči. »Užival bom. Umrl, ne bom,« je Petru v svojem slogu odvrnil Miha. Strah se je v trenutku razblinil in napetost je popustila.

Če je bila izkušnja, o kateri več pove video, prva za Miho in za Petra, pa je bila to hkrati zadnja izkušnja vsestransko nadarjenega Boštjana Kluna na HitRadiu Center. Boštjan se je od vodenja na radiu poslovil v velikem slogu in s srčno zgodbo, v Podlunškovi ekipi pa so ga posvojil in tako bo 21. julija vodil ekskluzivni dogodek na letališču Rakičan.Bil je lep in čustven dan, ki je vsem dal veliko nove energije. Morala zgodbe: Vse se da, če se hoče!

“Se vidimo v naslednji vojni,” je po koncu leta rekel Miha s srečnim obrazom, mi pa si bomo sposodili njegove besede in rekli: “Se vidimo na naslednji dirki, 16. in 17. julija v Budimpešti!”

Tukaj je naša zgodba o Malem princu, ki je čista tabletka sreče.


| © 2016 Peter Podlunšek Racing | Peter Podlunšek Racing - Polet z Miho |

Lep poletni dan vam želi ekipa Peter Podlunšek Racing!

na vrh strani
Doživetja 2017

Doživetja 2016

Skoraj novoletni let

Decembrska kljukica

Štefko z Dimono, Boris s Cirrusom

Od Gobe-ja do Benalle

Urošev Jujujuhuhu – s Karavank

Pokal Blanik - Lučko

Orel in jadralec

Tris – minulega vikenda

Big Things Have Small Beginnings

Tudi Sinj postaja zanimiv

Če hočeš videti, moraš gledati s srcem (A.S.E. Mali princ)

Obisk na seminarju WSPA v Vareseju

Flydonna 2016

Nekaj lepih letov

Pred valom in na njem …

Dva rekorda (SR in SLO) ali nekaj čisto drugega

Letenje s hidroletalom

Dnevnik AJ (007)
Nekaj zadnjih vtisov

Dnevnik AJ (006)
Planiško razmišljanje

Dnevnik AJ (005)
O julijski simfoniji Aleša Maraža

Kdaj je bilo lepše – pred OLC ali z njim?

Dnevnik AJ (003)
Ogret za resnejše jadranje

Dnevnik AJ (002)
Zakaj prav Güntert?

Dnevnik AJ (001)
Nekaj misli za začetek sezone

480 km na zadnjem sedežu DG-500

Doživetja 2015

Doživetja 2014

Doživetja 2013

Doživetja 2012

Doživetja 2011

Doživetja 2010

Doživetja 2009