website statistics
Opensoaring.comaerokurier Online Contest
OLC-I | Skupno OLC-I
OLC-SI | Skupno OLC-SI

Ostale povezave


Obisk letalskega kluba Kamnik
(OPENSOARING, 16. oktobra 2014)

V soboto, 11.10.2014, smo imeli delovno soboto. Učenci 7.a razreda smo se v lepem sončnem vremenu peš odpravili proti Letalskem klubu Kamnik.

Najprej smo si ogledali modele različnih vrst letal. Nato so nam pokazali, kako ta letala letijo. Mene je najbolj navdušil model največjega akrobatskega letala. Za tem smo posedli na travo in pojedli malico. Najbolj sem se veselila prikaza letenja, ki je sledil. Prijazna pilota sta nam prikazala najprej jadralno in nato še motorno letalo. V motorno letalo je sedla naša učiteljica, ki je z njim tudi letela. To bi si želela nekoč tudi jaz.

Na koncu smo se peš odpravili nazaj proti šoli. V naravi smo preživeli pester in čudovit šolski dan.

Doroteja Šink, 7.a

V soboto 11.10.2014 smo učenci 7.a razreda Osnovne šole Toma Brejca Kamnik v okviru »Medgeneracijskega sodelovanja« obiskali Letalski klub Kamnik, v Podgorju ob industrijski coni.

Predstavniki Letalskega kluba Kamnik so nam v prvem delu predstavili modelarsko dejavnost s prikazom letenja. Prikazali so nam različne modele letal, od začetniškega modela pa do najzahtevnejših modelov letal. Letala so bila zelo zanimiva, še bolj zanimiv in navdušujoč pa je bil prikaz letenja teh modelov ter akrobacij, ki so jih z modeli izvajali njihovi upravljavci.

V drugem delu so nam predstavili letalsko dejavnost kluba. Pokazali so nam ultralahko letalo, ter jadralno letalo. Zelo zanimivo mi je bilo videti letali iz bližine in se jih dotakniti ter videti notranjost kabine. Pokazali so nam kako letalo pripravijo za vzlet, kako vzletijo in pristanejo.

Doživeli smo zelo zanimiv dan, v katerem nam je bilo omogočeno pobliže spoznati letala, modele letal ter dejavnosti, ki se odvijalo na Vzletišču v Kamniku.

Iskreno se zahvaljujemo g. Stanovniku in članom Letalskega kluba Kamnik, ki so nas bili pripravljeni sprejeti na svoje vzletišče in nam podrobno predstaviti dejavnosti, ki se tam dogajajo.

Zapisal: Matej Stele

V soboto, 11. 10. 2014 smo z našim razredom odšli na vzletišče Kamnik. Ogledali smo si modele letal pri letenju. Vsem je bil najlepši in najboljši tisti, ki je bil največji in bil je kopija enega slovenskega pilota. Pokazali so nam tudi vzlet jadralnega letala. Opisali so nam kako se morajo letala razvrščati na letališčih. Prikazali pa so nam tudi, kako letijo dvosedežna letala, na vožnjo z njim pa so povabili tudi razredničarko. Najbolj so mi bili všeč leti modelov, saj so izvajali izjemne trike.

Nika Koželj

Ob 8.20 smo se s sošolci in sošolkami odpravili na ogled različnih letal v letalski klub Kamnik. Videli smo makete letal iz lesa. Pokazali so kako letijo z jadralnimi in motornimi letali. Ker je bilo tako zabavno se je za konec z letalom zapeljala še učiteljica. Zelo mi je bilo všeč, ker sem že od malega oboževal letala, ki jih upravljajo s pomočjo daljinca.

Luka

 


Doživetja 2015

Retrospektiva želja in dosežkov

1000 kilometrov z jadralnim letalom iz Slovenj Gradca

Sunseeker duo - novembrski let nad oblaki

Obisk letalskega kluba Kamnik

Doživetja 2016

Doživetja 2015

Doživetja 2014

Doživetja 2013

Doživetja 2012

Doživetja 2011

Doživetja 2010

Doživetja 2009