website statistics
Opensoaring.com

aerokurier Online Contest
OLC-I | Skupno OLC-I
OLC-SI | Skupno OLC-SI

Ostale povezave


FES se je zavrtel
(OPENSOARING, 7. Avgusta 2015, SP v jadralnem letenju v razredu FAI 13.5, besedilo Luka Žnidaršič, fotografije Luka in SGT in WGC 2015 13,5 m)


Osebje na delu

Danes je bilo zelo vroče. Pred štartom si je več Silentov od blizu ogledal lokalni orel. Med kroženjem je od zadaj dohitel letalo in letel tik ob konici krila, tudi po dva zavoja. Kaj takega še nisem videl. Mene si je ogledal še bližje, a se mi je zdelo, da ni imel napadalnih nagnjenj.


Konkurenca ali ptica-letalogled, to je zdaj ?

Pred štartno linijo je bilo napeto. Vsak je štartal vsaj dva do trikrat, saj je bilo vse plavo in še slaba vidljivost, tako da ni nihče želel naprej za marker. Po štartu pred ostalimi sem nadaljeval po začrtani poti, vendar sem kmalu spoznal, da ne bo dviganja, zato sem zavil precej desno iz smeri nad mesto Alytus, kjer so tekmovalci klubskega razreda markirali standardno dviganje. Nad gozdovi, nekoliko pred prvo točko, smo presenečeni ugledali kumuluse, ki so obetali dobra dviganja. Sledila je dirka do 2. točke in skoraj po isti pot nazaj proti tretji. Nekako sem se uspel prebiti v ospredje in se po 3. točki pridružiti v dviganju JEN (Toni Condon, ZDA) pod zadnjim od oblakov v smeri cilja. Variometer nekako ni hotel pokazati kaj več kot 2 do 2,5 m/sek. Nekoliko desno je bil sicer še en oblak, kjer je krožilo še eno letalo, vendar se mi ni zdelo, da je boljše dviganje.


Konkurenca ali samo firbec, to je zdaj ?

Pilot JEN se je naveličal krožiti in nadaljeval naprej v smeri proti cilju, pod zadnje fecke, ki so obetale dviganje. Pohitel sem za njim, vendar sem bil v dvomih ali morda ne bi bilo bolje zaviti ostro desno iz smeri, pod zadnji lep kumulus. Višine do cilja je manjkalo samo še približno 400 m. Odločil sem se, da nadaljujem z JEN, skupaj bova menda že še dobila teh nekaj metrov na "plavem", in tudi gozdovi na poti navadno dodajo nekaj metrov v doletu. No, dviganja nisva dobila in tako se je zavrtel FES 5 km pred kontrolno točko.

Uradno spletno mesto najdete pod

Podrobnosti o tekmovanju so predstavljene na spletnem mestu

Dnevne in skupne izide pa lahko spremljate na

na vrh strani

Luka s FES vse ujel in prehitel
(OPENSOARING, 7. avgusta 2015, svetovno prvenstvo FAI 13.5, komentar 4. tekmovalnega dne Luke Žnidaršiča, Fotografija SGT, WGC 2015 13,5 m in SoaringSpot)


Tudi pivo FES priča o popularnosti FES-a in njegovega izumitelja

Včeraj smo dobili nalogo dolžine 362 km. Z zahoda se je počasi približevala fronta. Prva sta štartala Američana (ob 13:51), sledila sta jima Francoza (ob 14:12) in Italijan Sironi. Počakal sem še pet minut in štartal ob 14:17, kar je bilo, za dolžino naloge, že dokaj pozno. Med 2. in 3. točko je bilo plavo. Tik pred 3. točko sem dohitel Francoza (Federic Hoyeau in Antoine Havet), saj sem na nebu brez oblaka našel dviganje 3 m/sek. Z zahoda so se pred fronto približevali nizki oblaki, ki so ustavili napredovanje Diane 2 Versus (Stefano Ghiorzo) in Mini LAK-a (Vladas Motuza), ki sta štartala še približno 20 do 25 minut kasneje.
Pred zadnjo točko smo skupaj dohiteli še oba Američana (Francois G. Pin in Tony Condon, oba z letaloma Silent 2 electro) in sledil je skupen dolet. VS (Ghiorzo) in LR2 (Motuza) sta pristala pol ure za nami in tako sem imel v žepu dnevno zmago in 1000 točk!
Danes imamo krajšo nalogo 255 km, saj vreme ni več tako obetavno. Napovedane so nižje baze in še bolj suho.


Dnevna naloga za šesti tekmovalni dan

Uradno spletno mesto najdete pod

Podrobnosti o tekmovanju so predstavljene na spletnem mestu

Dnevne in skupne izide pa lahko spremljate na

na vrh strani

Pavel, Sebastian in hobotnica, Luka pa dnevni zmagovalec
(OPENSOARING, 6. avgusta 2015, besedilo Niko Slana, fotografija Niko Slana, Milan Korbar, WGC 2015 13,5 m in SoaringSpot, video Milan Korbar, uredil Milan Korbar)


AS 13,5 m

Prvo svetovno prvenstvo v razredu jadralnih malčkov z razponom kril 13.5 m se že uspešno približuje sredini tekmovanja, za slovenske jadralce pa je zanimivo, saj na njem nastopa Luka Žnidaršič. Včeraj je pristal na 4. mestu, v skupnem seštevku je trenutno deveti med dvanajsterico tekmovalcev. Značilnost prvenstva so dokaj obsežne dnevne naloge in tudi danes (četrtek), so konkurenti, ki dokazujejo, da jadralni malčki niso nikakršne spake v svetu jadralnega letenja, morali opraviti prek 360 km.


Dnevna naloga za peti tekmovalni dan

Še bolj zanimivo je dogajanje okoli prijavljenega Sebastiana Kawe, najbolj zanimivega tekmovalca v zgodovini jadralnega letenja, ki se bo prvenstvu morda pridružil v drugi polovici, saj mu obljubljajo, da bo takrat njegovo letalo GP14 velo vendarle nared. Torej, letalo bo prišlo iz proizvodnje naravnost na štart. Kaj to pomeni v resnici še najbolj ve naš Pavel Potočnik, begunjski izdelovalec jadralnih letal in kril za letala Pipistrela, ki ima dva ustrezna malčka z oznako AS 13.5 FES, pa nobeden ob njiju, čeprav sta bila prijavljena za tekmovanje, nista okusila štartnega ozračja. Ne s prvim, ki je že stari znanec letališča v Lescah in tudi z drugim primerkom nima sreče. Ob primerjavi s Kawo, ki je sicer za zdaj samo še ugibanje, je težko vzpostaviti razlago, ki bi bila povezana z zdravo pametjo. Tej je, to je zdaj že očitno, tako kot v Butalah pisatelja F. Milčinskega, najstrožje prepovedano bivanje na sončni strani Alp.


Sebastian Kawa

Z velikim Sebastianom Kawo in slovenskim DP na Ptuju je povezana še ena zanimivost. Slovenjgradčan Dani Kotnik je na Ptuju sicer nastopil, a ga nekaj dni ni bilo na štartu, pač zaradi zasebnih opravkov. Kawa je očitno sledil ptujskem tekmovanju, saj ga je takoj prek računalnika vprašal, zakaj ne leti. No, v Sloveniji se zaradi tega, ker Pavel Potočnik nima svojega letala na I. SP v Litvi, nikomur še na misel ne pade, da bi javno zastavil vprašanje, kaj se dogaja pri Potočniku, na JACL ali morda kje drugje. Vsem je ravno do Kosova. Ali pa je res, da se vsi bojijo vseh, ki imajo malo daljše lovke od njih.


| 2015 Milan Korbar| Milan Korbar | Analiza letov petega tekmovalnega dne v SeeYou |

Uradno spletno mesto najdete pod

Podrobnosti o tekmovanju so predstavljene na spletnem mestu

Dnevne in skupne izide pa lahko spremljate na

na vrh strani

WGC 2015 13,5 m četrti tekmovalni dan
(OPENSOARING, 6. avgusta 2015, Luka Žnidaršič poroča iz WGC2015 13,5 m, fotografije kvitrina.com, WGC 2015 13,5 m in SoaringSpot, video Milan Korbar)Četrti tekmovalni dan smo dobili nalogo dolgo 345 km. Najprej na jug na Poljsko, potem nad gozdnatimi področjih na zahod in skoraj po isti poti nazaj na vzhod in domov. Napovedana je bila le plava termika, vendar so se na celotni poti naredili lepi oblaki. Ne samo nad gozdovi Poljske, kot je bilo prejšnji dan, temveč tudi nad polji nad Litvo.


Dnevna naloga

Štartal sem nekaj minut čez drugo uro, približno deset minut za drugimi silenti, medtem ko so diana, mini LAK in sparrow hawk R še čakali in štartali osem minut kasneje. Do prve točke je šlo odlično, s povprečno hitrostjo 115 km/h, potem pa sem padel pod 1000 m še preden sem uspel dobiti dobro dviganje. Zadovoljiti sem se moral z dviganjem 2 m/s s katerim sem se spravil nazaj na varno višino. Tu sta me dohitela LR2 in VS. Skupaj smo nadaljevali precej južno od idealne smeri, kjer so se bohotili veliki oblaki nad širnimi gozdovi Poljske. Sledilo je odlično dviganje v katerem je povprečje kazalo na trenutke tudi 5 m/sek, vse do baze oblaka na višini 2300 m.


VS, GO in ZR

Silente mi je uspelo ujeti na drugi točki, od tam pa smo skupaj leteli proti domu. Pred zadnjo točko smo padli na 700 m, kjer smo se morali zadovoljiti s šibkim dviganjem do 1300 m, da smo lahko preskočili pod lep oblak nad ogromnim gozdom, ki nas je sprejel z odličnim dviganjem. Povprečna hitrost 101 km/h je zadostovala za dnevno 4. mesto.


Zmagovalec dneva Vladas Motuza

Tretjič zapored je zmagal domačin Vladas Motuza z mini lakom LR2 s hitrostjo kar 118,75 km/h, sledil jel Stefano Ghiorzo s 114 km/h s skrajšano diano 2 Versvs in s tekmovalno ozanko VS.

Danes bo še bolj vroče.

LP

Luka


| 2015 Milan Korbar| Milan Korbar | Analiza leta vseh tekmovalcev četrtega tekmovalnega dne v SeeYou |

Uradno spletno mesto najdete pod

Podrobnosti o tekmovanju so predstavljene na spletnem mestu

Dnevne in skupne izide pa lahko spremljate na

na vrh strani

WGC 2015 13,5 m Tretji tekmovalni dan
(OPENSOARING, 4. avgusta 2015, Luka Žnidaršič poroča iz WGC2015 13,5 m, fotografije kvitrina.com, WGC 2015 13,5 m in SoaringSpot)


Dnevni zmagovalec

Danes smo imeli nekoliko daljšo nalogo v dolžini 315km. Z "GO" (Albeto Sironi) sva prva štartala v plavo in skupaj odletela cel let. Do prve točke oddaljene 115 km skoraj ni bilo oblaka in je šlo dokaj počasi. Od prve do druge točke so sicer bili oblaki ampak sva uspela dobiti dobro dviganje (4m/s) šele 7 km pred drugo točko, kjer naju je dohitel VS (Diana 2 Versus). Nato smo nadaljevali skupaj. 80 km pred ciljem je bilo konec oblakov in s tem dobrega vremena, sledilo je dolgo planiranje z višine 2300m. 30 km pred ciljem, je na 700 m manjkalo 500 m za končni dolet. Z GO sva uspela najti le slabotno dviganje 0,5 m/s kjer je nama je pridružil LR2 (mini LAK). Nekoliko naprej nad mestom Alytus je VS našel 1,2m/s in z GO sva se podala naprej pod njega in pri tem zgrešila 2,8 m/s dviganje ki ga je le nekoliko zadaj našel "mini LAK", kar mu je omogočilo da je prišel na cilj skoraj 10 minut pred nama. S povprečno hitrostjo 102km/h je uspel prehiteti tudi VS in postal dnevni zmagovalec. Še naprej se nam obeta dobro vreme.

Lp,
Luka


Luka pristaja s FESom

Uradno spletno mesto najdete pod

Podrobnosti o tekmovanju so predstavljene na spletnem mestu

Dnevne in skupne izide pa lahko spremljate na

na vrh strani

WGC 2015 13,5 m Drugi tekmovalni dan
(OPENSOARING, 4. avgusta 2015, pripravil Milan Korbar, fotografije Luka Žnidaršič, kvitrina.com, WGC 2015 13,5 m in SoaringSpot)


Luka Žnidaršič v kabini SparrowHawka, ob njem pilot Morgan Sandercock

Naloga tekmovalcev na svetovnem prvenstvu v 13,5 metrskem razredu je bila za opazovalca, ki sedi doma za računalnikom kar zanimiva, še posebej, če pogleda, kako daleč na Poljsko so morali piloti odleteti. Razdaljo 252,33 km v nekakšnem trikotniku brez zaključka so razen enega tekmovalca, ki je pristal zelo blizu cilja, izpolnili vsi ostali. Najhitrejši je bil Litvanec Vladas Motuza z mini LAKom, ki je dosegel hitrost 104,51 km/h in dobil 766 točk. Z majhnim zaostankom ene minute in doseženo hitrostjo 103,79 km/h mu je sledil Italijan Stefano Ghiorozo, ki je osvojil 756 točk. Luka Žnidaršič je s hitrostjo 80, 47 km/h pristal na 11. mestu s 443 točkami.


Dnevna naloga


Ekranska slika sledenja tekmovalcev

Po Lukovem nasvetu na Facebooku sem spremljal tekmovanje na sistemu za GPS sledenje tekmovalcev. Na žalost pa sistem ne deluje ravno najbolj zanesljivo, tako, da opazovalca prej zavaja kot pa mu daje realno sliko tekmovanja. Naslednjo sliko sem posnel danes dopoldne (ob 9.47 h), kjer je še vedno shranjeno stanje, kakršno je bilo po koncu včerajšnjega tekmovalnega dneva. Vsi tekmovalci, ki imajo višino večjo od 69 metrov, so še vedno v zraku. Za primer: Luka Žnidaršič je na višini 1.433 m, kjer se je nahajal še pred štartom na nalogo ob 12.26.27. Podobno je z dnevnim zmagovalcem, Litvancem Vladasom Motuzom z mini LAKom, ki je »parkiran« še pred prvo točko na 1255 metrih, kjer je bil ob 14.13.21. Za oba sem čas prevedel iz UTC na naš poletni čas.
Upam, da bo zadeva danes delovala bolje, drugače je vseeno, če je ne reklamirajo. Pa seveda Luka nima pri tem nič.


Luka in pilot v AC-4DY, Evgenii Zlobin

Po zaslugi vprašanja, ki ga je Marjan Dolničar zastavil na strani slovenske jadralne reprezentance smo končno dobili tudi odgovor na vprašanje, zakaj Sebastian Kawa ne tekmuje. Odgovor je zelo podoben tistemu, zakaj tam ne nastopa Janez Stariha. Letalo za Kawo namreč ni bilo narejeno, čeprav se je Kawa na tekmovanju očitno pojavil, saj je še vedno v evidenci. Upamo lahko, da bo na naslednjem svetovnem prvenstvu drugače in se bosta oba zmagovito pojavila.


FES vzleta s pomočjo v akumulatorju shranjene elektrike


Wilga, ki je ne vidimo, vleče zmagovalca drugega tekmovalnega dne


Naloga za tretji dan

Današnja naloga gre v podobno smer kot včeraj, s tem, da je podaljšana proti jugu in je dolga 315,65 km. Tekmovalcem lahko zaželimo srečno pot in uspešno izvedbo naloge. Tokrat se bo lahko že videlo koliko je diana versus boljša od ostalih letal. Ali pa ima zgolj izjemno dobrega pilota?

In še nekaj posnetkov, ki jih je slovenska ekipa (Luka) prispevala za Facebook:

Ko sem imel ravno pripravljeno za objavo, pa je prišlo spočilo od Luke:

»Milan,
Žal ni bilo časa da bi kaj napisal, ker imam polno dela. Imel sem težave z GPS anteno in mislim, da sem jih odpravil. Prvi dan sem po vzletu ugotovil da nimam GPS signala, zato sem pristal. Anteno sem prestavil iz notranjosti jurčka, na vrh, kjer je bilo videti da je OK. Ponovno sem vzletel in nato ni bilo več težav, vendar so se za nekaj časa ponovno pojavile na včerajšnjem letu.

Včeraj smo imeli dobro vreme, vendar so bili nekateri predeli brez oblakov. Pred zadnjo točko sem zavil precej desno pod lep kumulus nad gozdovi, ki je vlekel z 2,8m vendar je dviganje prenehalo na 1700m. Skupina ki je bila za menoj, je šla bolj v smeri točke, kar se je izkazalo za hitrejšo pot. Ko sem jih dohitel sem bil kakšnih 100 m pod njimi. Naslednji oblak okrog 45km pred ciljem je slabo prijel in nekako nismo uspeli dobiti dobrega dviganja. Z 900 m sem se odpravil naprej, vendar sem se znašel na 300 m, kjer sem zapravil kar nekaj časa, da sem se uspel dobiti dviganje za končni dolet.
Danes bo podobno vreme in daljša naloga. Moram biti nekoliko bolj previden, da se ne spustim prenizko!

LP
Luka«

Uradno spletno mesto najdete pod

Podrobnosti o tekmovanju so predstavljene na spletnem mestu

Dnevne in skupne izide pa lahko spremljate na

na vrh strani

WGC 2015 13,5 m Prvi tekmovalni dan
(OPENSOARING, 2. avgusta 2015, pripravil Milan Korbar, fotografije Luka Žnidaršič, kvitrina.com, WGC 2015 13,5 m in SoaringSpot)Na prvem svetovnem prvenstvu v jadralnem letenju za razred 13,5 m je bil danes prvi tekmovalni dan, ki je pokazal da mala letala z razponom kril 13,5 metra niso od muh. Zmagovalec, Italijan Stefano Ghiorzo je z Diano 2 Versus na 317,76 km dolgi nalogi dosegel povprečno hitrost 79,36 km7h in s tem 1.000 točk. Devet od trinajstih tekmovalcev je nalogo dokončalo tako, da so njihove hitrosti od zmagovalne 79,36 km/h do devetega Evgeniia Zlobina s 66,84 km/h. Luka Žnidaršič je s hitrostjo 73,31 km/h dosegel šesti rezultat, kar je za drugi let z novim letalom vsekakor vzpodbudno.


Dnevna naloga

Ob 19.20 še ni rezultatov za dva tekmovalca, Sergeja Serova iz Rusije, ki je pristal izven letališča in Sebastiana Kawe iz Poljske, ki pa danes ni letel.
Vlačuga Wilga pristaja

In še nekaj posnetkov, ki jih je slovenska ekipa prispevala za Facebook:Uradno spletno mesto najdete pod

Podrobnosti o tekmovanju so predstavljene na spletnem mestu

Dnevne in skupne izide pa lahko spremljate na

na vrh strani

WGC 2015 13,5 m Odprtje
(OPENSOARING, 1. avgusta 2015, pripravil Milan Korbar, fotografije Luka Žnidaršič, Antoine Havet in WGC 2015 13,5 m, video Antoine Havet)Na prvem svetovnem prvenstvu jadralnih pilotov v razredu 13,5 m je bil danes dan za trening. Piloti so dobili dveurno nalogo z možno razdaljo od 112,57 km do 234,32 km, vendar so se tekmovalci očitno odločili za letenje po svoje. Luka je prvič preizkusil novo letalo in si ogledal prizorišče tekmovanja.Popoldne je sledilo odprtje tekmovanja v mestnem središču v Prienaiu.

Ob naštevanju sodelujočih letal sem včeraj spregledal »presenečenje iz Italije«, kot so ga poimenovali organizatorji. Imenuje se »Diana 2 Versus«. Poleg tega Rusi nastopajo še z »AC-4DY« in »AC-5M«.


Diana 2 Versus


SparrowHawk

Med tekmovalci je tudi Francoz Antoine Havet, večkratni francoski prvak in avtor kratkega filma o testiranju letala Silent 2 s FES-om.


| 2015 Antoine Havet | Antoine Havet Gliding | Testiranje letala Silent 2 Electro za francosko reprezentanco |

Uradno spletno mesto najdete pod

Podrobnosti o tekmovanju so predstavljene na spletnem mestu

Dnevne in skupne izide pa lahko spremljate na

na vrh strani

WGC 2015 13,5 m Litva
(OPENSOARING, 31. julija 2015, pripravil Milan Korbar, fotografije Milan Korbar, Luka Žnidaršič in WGC 2015 13,5 m)Letošnje poletje je polno mednarodnih tekmovanj v jadralnem letenju, kjer nastopajo tudi slovenski piloti. Danes se je končalo svetovno vojaško prvenstvo, jutri pa je uradni začetek svetovnega prvenstva jadralnih letal z razponom kril 13,5 m v Litvi. Gre za prvo svetovno prvenstvo v razredu 13,5 m, ki je nastal že pred časom. Takrat so nastala letala PW-5, ki ni bil preveč uspešen, SparrowHawk in apis, s katerima je bilo doseženih nekaj svetovnih rekordov.


Na poti v Litvo, vreme pred Varšavo!

Na prvem svetovnem prvenstvu bodo tekmovalci leteli z letali »mini LAK«, »GP 14 SE Velo«, »SparrowHawk« in Silent 2 FES«. Žal se tokrat ni izšlo, da bi Slovenci pokazali Potočnikovo novo letalo »AS 13,5m«, ki bi z dvema prijavljenima pilotoma lahko pokazalo svojo vrednost. Upajmo, da bo na naslednjem prvenstvu lahko nastopilo tudi slovensko letalo.


Z letalom Silent 2 FES bo tekmoval Luka

Slovensko reprezentanco bo v Litvi zastopal Luka Žnidaršič, ki se bo letos že tretjič pomeril s svetovno številko 1 v jadralnem letenju, Sebastianom Kawo. Luka je danes srečno prispel na tekmovališče. Upajmo, da bomo lahko poročali o čimbolj uspešnem nastopu.

Uradno spletno mesto najdete pod

Podrobnosti o tekmovanju so predstavljene na spletnem mestu

Dnevne in skupne izide pa lahko spremljate na

na vrh strani

 MSPJL (JWGC) v Narromine je daleč

Boštjan Pristavec tudi letos zmagal v preletih

Max zanimiv jadralec mlajšega rodu

Odpovedan tekmovalni dan

Maximilian Seis drugič zmagovalec

Christophe Ruch najhitrejši v končnici

Tilo Holighaus s pametno taktiko do dnevne zmage

Galetto povedel - na domačem terenu

Finale GP prvi dan Seis

59. pokal Gordona Benetta

Klobasa pokal 2015

Kaj povedati? Komu?
Dirke je konec.

EP 2015 Boštjan Pristavec najuspešnejši

Boris Žorž osmi na EP v klubskem razredu

Boris dnevni zmagovalec v Rietiju

Poročilo po premoru - nič dobrega

Mednarodni večer, dan počitka in odpoved tekmovalnega dneva

8. WWGC 2015 žensko SP v jadralnem letenju

18. EGC 2015 Rieti odpovedan tekmovalni dan

Boris opisuje petek in soboto v Rietiju

FES se je zavrtel

Luka s FES vse ujel in prehitel

Nadaljuje se dobro vreme s konvergenco

Pavel, Sebastian in hobotnica, Luka pa dnevni zmagovalec

WGC 2015 13,5 m četrti tekmovalni dan

EGC 2015 Rieti brutalno

WGC 2015 13,5 m tretji tekmovalni dan

EGC 2015 Rieti tretje mesto za Borisa

WGC 2015 13,5 m drugi tekmovalni dan

EGC 2015 Rieti prvi tekmovalni dan, Boris četrti

EGC 2015 Rieti Kateri razredi tekmujejo?

EGC 2015 Rieti Zadnji trening in odprtje prvenstva

WGC 2015 13,5 m Prvi tekmovalni dan

17. IMGC - Zaključek

WGC 2015 13,5 m Odprtje

WGC 2015 13,5 m Litva

EGC 2015 Rieti Letenje za trening

5. tekmovalni dan preveč lepo, da bi bilo res

Slovenci uspešni v boju z vetrom

EGC 2015 Rieti prvo javljanje

Novo od Roka - Šesti dan Holzdorfa vojaškega SP

Zavidamo Nemcem, kupujejo jim nova jadralna letala

Vrnitev za las

Luka o DP, Stari o vsem

Zadnji list v Erazmovem dnevniku

V klubskem razredu dan zaman?

Veličasten dan za dvojico v ET in Pristavca

17. IMGC HOLZDORF (3) - Rok Einhauer: Še nekaj z moje strani

Dan mariborsko-postojnske naveze

Že druga zmaga ET za Elzo in Seba

17. IMGC Holzdorf (2)

Pilota ET: »Nisva se še predala «

Bilo je vroče, vroče Sašo Petek najhitrejši med klubovci

Maks Berčič (AK Lj) 43 let od prve tekme

17. IMGC Holzdorf (1)

ET znova povsem na vrhu

Luka Randjelović (AK Celje) presenetil

Po premoru z enakim tempom samo Pristavec

Dan 2 Bil je lep tekmovalni dan

Z vampirjem nad hudiča »drago vleko«

Spomin na Slovenj Gradec pogled s Finske

Jernej Lokovšek edini opravil tekmovalno nalogo

Mladi Celjani na DPJ (dva Marka in Eva)

Prvi dan DP še vreme je bilo za vraga (po Kreslinu)

Zmaga Pristavca in tretje mesto za ET

Pristavec na 3. mestu

Zgodovinski dogodki se kar vrstijo

DVOSEDI - Če bi bili muhe, bi vedeli

Erazmov dnevnik (2)

Erazmov dnevnik

EP Ocseny 2015 odprtje EP (3)

EP Ocseny 2015 (1)

Zanimivi posadki v dveh dvosedih

Luka Žnidaršič (AK Postojna) tekmovalec velikih možnosti

Boštjan Pristavec že šestič na EP

Odločil se je za dvosedežno letalo Erazem Polutnik (AK Celje)

Ne bodo nastopili na DP 2015 na Ptuju Toni Šibanc

Jana in Sašo, da o psu ne govorimo

Ideja (DPJL 2015 - 2)

Na DP 2015 2 x Albastar AS 13,5 FES

Hahnweide 2015

Dan pozneje pogled vase

Kawa in Bednarczuk sklenila zavezo in zmagala

Pristavec zmagovalec LX pokala 2015

Tretji tekmovalni dan spet Boštjanu Pristavcu

Luka na drugem mestu v dobri družbi

Tudi drugi tekmovalni dan Boštjanu Pristavcu

Luka ima na tretjem mestu znova družboTekmovanja 2015

Pokal LX navigation je vzel zalet

LX pokal (2) - Jaz šef, vi ničle?

Tretji dan - Luka Žnidaršič skupno na 3. mesto

Szatymaz in Frydlant nad Ostravci

Prispevki klubske TV za prvi in drugi tekmovalni dan

Drugi dan: zmagal Kawa, Luka drugi

Še zmaga Šibanca in Šaleja skupno 2. mesto Borisa Žorža

Slovenski jadralci držali pesti za tekmovalce v Nitri

Pokal Pribina - 5. dan - KEX presenetil Janowitscha, Žorž vodi

Ko ima hudič mlade

Pokal Pribina dan 4

Tekmovanje v zraku in bitka z RTV

Pokal Pribina Nitra (2)
Solidne jadralne razmere in mraz

Pokal Pribina (1)
Končno prvi letalni dan

Pokal Pribina 2015

Tekmovanja 2014

Tekmovanja 2013

Tekmovanja 2012

Tekmovanja 2011

Tekmovanja 2010

Tekmovanja 2009