website statistics
Opensoaring.comaerokurier Online Contest
OLC-I | Skupno OLC-I
OLC-SI | Skupno OLC-SI

Ostale povezave


Jubilanti iz AK Celje
(OPENSOARING, 30. novembra 2014, besedilo in slike Niko Slana)

Tedi Mirnik je ob video vesti povedal, da imajo v iztekajoči sezoni okroglo 50. obletnico letenja letalski učitelji Črtomir Rojnik, Peter Karner, Marko Leskovšek in Drago Glinšek. Vest je bila kratka, tako kot vest mora biti, vseeno pa smo jo, s pomočjo Celjanov, še razširili, a le toliko, da dobi bralec malo boljši občutek, kdo je kdo. Tudi zato, ker nekatere še zmeraj videvamo na travniku, druge pa manj.


DRAGO GLINŠEK je na naši fotografiji desno od Bogdana Lilije, ki je bil nekoč obetaven tekmovalec. Ker za seboj še nima pol stoletja od svojega prvega vzleta pod nebo, le nekaj več o Dragu Glinšku, strokovnjaku za ogrevalno tehniko, ki je delal v EMO kotlih in kasneje pri Viessmannu. Bil je učitelj jadralnega letenja, v Murski Soboti je kot učitelj skupaj z Gustavom Ajdičem sodeloval pri selektivnem šolanju gojencev vojaške gimnazije iz Mostarja. Drago že lep čas ne leti. Zaplet je nastal v obdobju Pelikanovega upravnikovanja, ko ni dobil položnice za članarino in je bil prepričan, da so ga izbrisali iz članstva. A bila je samo administrativna napaka! Podpredsednik Miloš Pešec ni našel prijema, kako zgladiti spor. Kasneje se je zavestno odločil, da ne bo letel, ker je zadnja leta "obvisel" na blaniku in se ni več usedel v plastiko. Nikoli ni tekmoval, ostal je pri srebrnem preletu. Bolj se je posvečal organizacijskemu delu v klubu. Nekaj časa je bil neplačan sekretar kluba.


MARKO LESKOVŠEK je učitelj jadralnega in motornega letenja, je vrstnik in prijatelj Črta Rojnika. Nekaj let je bil upravnik v AK Velenje, od tam je šel v pokoj. Marko še zmeraj leti na motornih in jadralnih letalih, v zadnjem času je pogosto v vlogi pilota vlačilec na tekmovanjih.


ČRT ROJNIK je bil prav tako učitelj jadralnega letenja, še zmeraj pa tekmuje, lahko bi celo dejali, da tekmuje pogosto, saj je na dveh ali treh tekmah na leto. O jadralnem letalstvu ve vse, o mnogih zadevah ima povsem svoje mnenje in o vsem trdna in utemeljena stališča. Je ustanovitelj firme LX navigation in oče sodobne navigacijske opreme LX. O njegovi pripadnosti jadralnemu letenju govori tudi podatek, da je na letališču Szatymaz postavil brunarico LX haz (LX hišo).


PETER KARNER je eden od simbolov v AK Celje in od leta 2000 tudi častni član kluba. Je učitelj jadralnega in motornega letenja, kot upravnik pa je vodil klub kar 27 let. Je zagrizen modelar in pravi video ustvarjalec, saj ima za seboj že 218 video izdelkov. Sicer pa je svetovni popotnik, ki ne mara slovenske zime. V klubu dobro vedo, da je dobrodušen, a tudi to, da se zna razjeziti, če je treba.

 Zgodbe 2016

Zgodbe 2015

Letališče Novo mesto

Leta 1955 na Ptuju prvo
slovensko prvenstvo v JL

Jubilanti iz AK Celje

Zgodbe 2013

Zgodbe 2012

Zgodbe 2011

Zgodbe 2010