website statistics
Opensoaring.com

aerokurier Online Contest
OLC-I | Skupno OLC-I
OLC-SI | Skupno OLC-SI

Ostale povezave


Jadralski vikend v Koprivnici
(OPENSOARING, 13. oktobra 2017, pripravila Mojca Zupan in Dušan Dulikravić)


Ali bo kaj lep dan?

Bolje pozno kot nikoli, bil lahko dejali za obvestilo o jadralskem taboru, ki je potekal 8. in 9. julija na športnem letališču v Koprivnici. Z veseljem lahko pripomnimo, da se bodo letošnji organizatorji, predsednik AKKC Dušan Dulikravić in mlada ptujska jadralka Anja Šneider, prihodnje leto potrudili z objavo vabila za slovenske jadralce tudi na Opensoaringu.


Priprava Ls-8 na letenje

Letos je pri izpeljavi jadralskega druženja sodeloval predvsem AK Ptuj, ki je poskrbel tudi za vlečno letalo s pilotom Ivanom Furjanom. V kraj, ki je od Zagreba proti severo-vzhodu oddaljen 85 km in od Varaždina na jugo-vzhod le 50 km, sta se odpeljala tudi Dean Bezjak in Roman Meško (AK Ptuj). Prisotni so bili tudi jadralci iz AK Velika Gorica in trije Leščani: Tone Čerin, Andrej Fijavž in Ivo Ropret.


Priprave

Od domačinov sta bila dejavna predvsem mlada jadralna pilota Igor in Ninoslav Dulikravić, ki sta hkrati pripomogla k uspešni organizaciji.
Z dobro povezavo z domačo kontrolo letenja in prilagodljivim določanjem jadralnih področij, ki so jih aktivirali že dan pred letenjem, so jadralci tako imeli na voljo vso Podravino.


Pospravljanje letal v Hangar.

Lep in sončen konec tedna s piknikom je organizatorje spodbudil, da so že sedaj začeli razmišljati o podobnem, morda celo tradicionalnem taboru, ki bo v prihodnjem letu na športnem letališču v Koprivnici.


Dan gre spat, letala pa tudi.

na vrh strani
Jadralski vikend v Koprivnici

Livno 2017 kot New York

Letalski Sinj povezal ljubitelje starih jadralnih letal

GLWF17 nadaljevanje merjenja saharskega peska

Srečanje združenja evropskih pilotk

Silene odpotovala v Makedonijo

GLWF17 odlet iz Portoroža

Jadralski tabor - Sinj 2016

Nova Zelandija 2016/2017 3. del

Odprave 2017

Odprave 2016

Odprave 2015

Odprave 2014

Odprave 2013

Odprave 2012

Odprave 2011

Odprave 2010