website statistics
Opensoaring.comaerokurier Online Contest
OLC-I | Skupno OLC-I
OLC-SI | Skupno OLC-SI

Ostale povezave


Leteči gverilci (FG)

Bilo je naključje, da smo na travniku, v bližini leškega letališča, srečali nekaj fantov in deklet s posebno rolarko in zmajem, ki so jahali močan zahodni veter, tudi prek pet metrov visoko, da ne govorimo o dolžini. Bili so v oblačilih južnoameriških komandosov, rahlo kosmati in bradati, dekleta s piercingom po obrazu. Simpatični in zgovorni, a s pogledom vselej na preži.

»Samo, Samo je moje ime. Smo z Jesenic,« mi je dejal najbližji in pristavil, »veste tu smo inkognito. Gorenjci so alergični na letenje. Poglejte, tam doli je že kmet. Pretvarjali se bomo, da smo tu kar tako, zaradi regrata. Če se bo v nas zapodil s traktorjem, se bomo razbežali,« mi je pomežiknil. Umaknil sem se in čakal, da bi naredil fotoreportažno različico leškega Nebeškega trga. Zaman, kmet ni ukrepal, ni bil pravi. Kmalu je pritekel mladenič, domačin, ki je vadil na sosednjem travniku. Ker mu zadeve niso šle od rok, je stopil do Sama: »Fantje, raje se umaknite s tega travnika, ker tu kmet goji travnato rušo. Ne boste je dobro odnesli, če bo videl, kaj delate,« jih je rotil, a zaman. »Mi smo flying guerilas (FG),« so mu dejali, »danes vadimo tu in pika.«

Letenje gre fantom dobro od rok, njihovi skoki so zmeraj višji in daljši. Jadralni letalci, lahko se vam zgodi, da bo mimo vas priplaval kakšen padalec z rolarko na copatih. Pomislite, morda pa je leteči »surfer«, ki je štartal nekje v dolini. Priklonite se mu. Sicer pa bi lahko bil nov šport primerna dopolnilna dejavnost tudi za jadralne pilote, čeprav inšpektorji preganjajo velike zmaje s športnih letališč.

 

 

na vrh strani


Doživetja 2015

Doživetja 2014

Doživetja 2013

Doživetja 2012

Doživetja 2011

Doživetja 2010

Fotolet 6: Vetrovno jutro, 13. oktobra 2009

Starodobniki na 15. Hahnweide 2009

Fotolet 5: Jutranja avantura

Sunseeker – sledi soncu

Gregor Kavčič
Srečanje starodobnikov

Pogled na trikotnik 750 km

Ob prijetnem še razmislek - o streli

Matevž Stanovnik
Ljubljanski phoebus je dobil brata

Marko Kranjc
Moje jadralno šolanje

Fotolet 4: Valovi nad Koroško

Robert Hriberšek
Počitnice na subotiškem letališču Bikovo

Fotolet 3: 8. tekmovalni dan DP

Fotolet 2: Od plazenja po pobočjih do kraljevske višine  

Fotolet 1: Čredno - v ravnino

Leteči gverilci

O Tiger Mothu in pristanku v hrib

Ivo Kodrič in Vine Žakelj
Prijazni lekciji letenja in zgodovine

Matija Kodrič
Valovi nad Primorsko