website statistics
Opensoaring.com



aerokurier Online Contest
OLC-I | Skupno OLC-I
OLC-SI | Skupno OLC-SI

soaringspot
lzs-zveza
miha thaler
womensoaring

soaringcroatia

ostale povezave

Sebastjan Kawa z DG 500 v Lescah
(OPENSOARING, 16. avgusta, besedilo in foto Niko Slana)

Leški (slovenski) jadralni piloti si lahko 16. avgust zabeležimo kot poseben dan v letu, saj nas je nenapovedano obiskal Sebastian Kawa, najuspešnejši jadralec vseh časov in aktualni svetovni in evropski prvak. Novico, da bo obiskal Slovenijo, je že pred časom prinesel Boštjan Pristavec iz SP v Uvaldeju, a je tokrat s svojim prihodom presenetil. Pred približno tednom dni je bil tu z nimbusom 3D Jana Krzyzanowskega, tokrat pa so mu Leščani posodili svojega DG 500 (E6), s katerim je, v razmeroma neugodnih vremenskih razmerah, skupaj s prijateljem Darekom Zbikom, jadral do Cortine d'Ampezzo in nazaj. 

»Lesce so čudovito izhodišče za dolge lete. Ne morem verjeti, da doslej s tega letališča ni vzletel še noben poljski jadralec. Morda pridemo septembra znova na obisk s skupino poljskih jadralcev. Na svoji spletni strani www.sebastiankawa.pl bom napisal daljši prispevek o jadralnih možnostih v Lescah,« je povedal na kratko, medtem ko sta Darekom zavzeto umivala E6.

Zanimivo je, da mlajši jadralci na letališču niso vedeli, kdo je jadralec, ki je po 17. uri pristal z E6. Večina je bila povsem idiferentna, Žigi Stražarju, letošnjemu začetniku, smo povedali, kdo je Kawa in ga spodbujali, da mu seže v roko, a se ni opogumil. Sicer pa je vse potekalo v tem slogu, brez novinarjev ali TV kamere, z Opensoaringa smo se pred Kawo znašli po naključuju. Ja, tako delujemo in če se kdo čudi, da je tako, pač ne pozna razmer. Sam sem bil vesel, da sem spoznal najboljšega jadralnega pilota na svetu in mu čestital v imenu bralcev Opensoaringa.



Blog 2014

Kaj nam obeta leto 2014

Skok bratov Rusjan iz gledališča na film

Jadralci pri predsedniku države

Pozdrav iz Namibije

Za letopis 2013 - M. Šoštarič

Za letopis 2013 - B. Žorž

Za konec sezone

Srebrni C

Forum in jezik

Sebastjan Kawa z DG 500 v Lescah

Flytoni

Kongres evropskih pilotk v Sloveniji že tretjič

Drahi slovenski chlapci...

Kaj nam danes pomenijo jadralne značke?

Polemika o licencah - nihče nima rad sprememb

BP - podpis in razmišljanje

Odprto pismo

Konec tedna v Opatiji

Priznanja 2012 iz mraka

Blog 2017

Blog 2016

Blog 2015

Blog 2014

Blog 2013

Blog 2011

Blog 2010

Blog 2009