website statistics
Opensoaring.com



aerokurier Online Contest
OLC-I | Skupno OLC-I
OLC-SI | Skupno OLC-SI

soaringspot
lzs-zveza
miha thaler
womensoaring

soaringcroatia

ostale povezave

Flytoni
(OPENSOARING, 11. avgusta, Niko Slana)

Flytoni niso kakšni novi atomski delci pač pa vzdevek  celjskega jadralca Antona (Tonija) Šibanca na forumu Opensoaringa, ki se je sedmi dan svetovnega mladinskega prvenstva v jadralnem letenju izkazal z dnevno zmago. On in Miha Berginc, ki je hkrati tudi vodja ekipe ter pomočnik Nik Šalej, si, za nastop v klubskem razredu v Lesznem na Poljskem, zaslužijo pohvale. Pohvale gredo tudi celjskemu aeroklubu in vsem, ki so jima omogočili nastop na MSP.

V kateremkoli drugem slovenskem klubu se lahko vprašajo, kje so sami pri svoji podpori mlajšim jadralcem in pri spodbudi za bolj kakovostno letenje, kar tekmovanja nedvomno so.  Kaj pomeni, da celjska jadralca tekmujeta na mladinskem SP, se bodo zavedli šele kasneje, ko si bodo morda zastavili vprašanje, zakaj imajo prav jadralci celjskega kluba toliko tekmovalec. Sebastijan Ramšak je že na DP v Prievidzi spomnil na ta dva mlada jadralca in njun nastop.

Zanimivo je, da Letečega Tončka (LT) podpira tudi LX navigation, saj so ga sprejeli pod svoje okrilje in mu dali možnost strokovnega in letalskega razvoja. A Pavel Magister, ki pri OS razmišlja o slovenskem jeziku v letalstvu in najbrž še kdo, menijo, da bi moral prav zato, ker se ukvarja tudi s stroko, več pozornosti nameniti slovenskemu jeziku. Seveda smo na OS veseli, da LT piše na forum, a prepričan sem, da mu bo P. Magister prek OS povedal, da je jezik vrednota s katerim se, najbrž zaradi lastne nečimurnosti, ne sme igrati.   



Blog 2014

Kaj nam obeta leto 2014

Skok bratov Rusjan iz gledališča na film

Jadralci pri predsedniku države

Pozdrav iz Namibije

Za letopis 2013 - M. Šoštarič

Za letopis 2013 - B. Žorž

Za konec sezone

Srebrni C

Forum in jezik

Sebastjan Kawa z DG 500 v Lescah

Flytoni

Kongres evropskih pilotk v Sloveniji že tretjič

Drahi slovenski chlapci...

Kaj nam danes pomenijo jadralne značke?

Polemika o licencah - nihče nima rad sprememb

BP - podpis in razmišljanje

Odprto pismo

Konec tedna v Opatiji

Priznanja 2012 iz mraka

Blog 2017

Blog 2016

Blog 2015

Blog 2014

Blog 2013

Blog 2011

Blog 2010

Blog 2009